OpenStreetMap logo OpenStreetMap

Οι παλιοί ήδη θα τα ξέρετε, αφού έχω δει σε κάποιες περιπτώσεις την αναφορά της πηγής ΕΕΤΑΑ, αλλά το γράφω αυτό για να είναι μαζεμένα κάποια πράγματα :p

Ο πληθυσμός μιας περιοχής είναι κάτι αμφίβολο για επαλήθευση, αφού πέραν της κλασικής απογραφής που γίνεται κάθε 10 χρόνια, μπορείς να βρεις κι άλλες επίσημες πηγές, όπως ακόμη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου γίνονται εκτιμήσεις πληθυσμών με βάση τις καταγραφές σε μετακίνηση πληθυσμών.

Τα ονόματα των χωριών/οικισμών, είναι κάτι ύπουλο γιατί σε ουκ ολίγες περιπτώσεις αλλιώς τα συναντάμε σε αναφορά στην καθημερινότητα και αλλιώς σε επίσημα έγγραφα. Για κάποια μέρη είναι γνωστά αυτά τα “διπλά” ονόματα, αλλά υπάρχουν κάποια μέρη που δεν το ξέρουν πολλοί και μπορεί λανθασμένα να μπει διαφορετικό όνομα από αυτό που πρέπει. Λαμβάνω υπόψη και τις περιπτώσεις όπου γίνεται το μπέρδεμα καθαρεύουσας και δημοτικής όπως ισχύει ακόμη σε κάποια μέρη για ένα όνομα.

Και για τα δύο αυτά πράγματα, για να τα επαληθεύω και διασταυρώνω όπως ισχύουν επίσημα, χρησιμοποιώ τις πηγές από ΕΕΤΑΑ και Διαύγεια.
Απογραφές πληθυσμών
Διοικητικές μεταβολές οικισμών/χωριών/πόλεων
Διοικητικές μεταβολές δήμων/κοινοτήτων
Παράδειγμα αναζήτησης στο πρόγραμμα Διαύγεια

Για την Διαύγεια, βάζω ως φορέα τον Δήμο που με ενδιαφέρει. Αυτή την πηγή χρησιμοποιώ και για εξακρίβωση περιοχών/οδών, ως τον βαθμό που μπορεί να βοηθήσει δηλαδή. Το κακό είναι ότι δεν δέχεται πολλαπλούς όρους αναζήτησης, γιατί κάνει αναζήτηση με συνθήκη OR αντί για AND (άντε να τικάρεις την επιλογή για να λάβει υπόψιν την σειρά που τα έγραψες, αλλά και πάλι δεν μπορεί να εμφανίσει μόνο τις αποφάσεις όπου περιέχουν όλους τους όρους ασχέτως σειράς).

Discussion

Log in to leave a comment