OpenStreetMap logo OpenStreetMap

Γράφω αυτήν την δημοσίευση για οποιονδήποτε Έλληνα τύχει και την δει αυτές τις μέρες εδώ, καθώς τρέχουν κάποιες διορίες και περισσότερος κόσμος να συμμετάσχει χρειάζεται.

Το φόρουμ του OpenStreetMap ετοιμάζεται αυτό τον καιρό για πλήρη μετάβαση από το FluxBB στο Discourse, ένα πολύ πιο μοντέρνο λογισμικό φόρουμ και με νέα χαρακτηριστικά, όπως την δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης του κειμένου, χωρίς πια να είναι απαραίτητο να ξέρεις Αγγλικά για να μπορείς να ρωτήσεις κάτι ή να διαβάσεις μια απάντηση.

Την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξα ένα topic για να γίνει η συζήτηση για την δημιουργία κατηγορίας της Ελληνικής κοινότητας), όπως υπάρχει δηλαδή και στο τρέχων φόρουμ. Καθώς στο νέο φόρουμ ζητάνε την δημιουργία κατηγορίας κοινότητας μέσω ειδικής διαδικασίας, έχω γράψει το προσχέδιο της αίτησης, πάνω στο οποίο γίνεται και η συζήτηση.

Γι’ αυτό, ζητάμε από τους Έλληνες χαρτογράφους ή και γενικά Έλληνες χρήστες του OpenStreetMap να συμμετάσχουν στην συζήτηση που γίνεται τώρα στο τρέχων φόρουμ, μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, οπότε θα γίνει η αίτηση στο νέο φόρουμ, με βάση τα όσα θα έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί.

Όταν θα γίνει η αίτηση δημιουργίας της κατηγορίας της Ελληνικής κοινότητας στο νέο φόρουμ, θα υπάρξει (βάσει των κανόνων στο νέο φόρουμ) διορία 5 ημερών για συζήτηση για τους προτεινόμενους συντονιστές/moderators της κατηγορίας, και έπειτα 5 ημέρες ψηφοφορία για το αν η Ελληνική κοινότητα θέλει όντως τους προτεινόμενους moderators. Οπότε θα χρειαστείτε κι εκεί για συμμετοχή.

Γι’ αυτό καλύτερα να κάνετε από τώρα εγγραφή στο νέο φόρουμ, ώστε ταυτόχρονα να εξοικειωθείτε με την εμφάνιση και τις λειτουργίες του. Εγγραφή στο νέο φόρουμ δεν σημαίνει δημιουργία νέου λογαριασμού, αλλά σύνδεση με τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία στο OpenStreetMap. Απλά δεν θα υπάρξει το προφίλ σας εκεί μέχρι να κάνετε την πρώτη σύνδεση. Είτε Εγγραφή είτε Σύνδεση πατήσετε, θα σας βγάλει στην ίδια σελίδα, οπότε μην σας ανησυχεί.

Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή κάποια απορία, σχολιάστε ελεύθερα ή στείλτε μήνυμα.

Discussion

Log in to leave a comment