OpenStreetMap

geoaria's Diary

Recent diary entries

Wikiloc یک تارنمای کاملا رایگان برای به اشتراک گذاری و استفاده از اطلاعات مسیرهای مختلف ثبت شده توسط کاربران GPS در سرتاسر دنیا می باشد. امکان مشاهده مسیرهای ثبت شده در تارنمای Wikiloc.com درنرم افزار Google Earth فراهم شده است. برای این کار آیکون Wikiloc درنوار ابزار Gallery را انتخاب کنید و به مسیرهای ثبت شده تا این لحظه ، دسترسی پیدا کنید.

با Wikiloc شما می توانید: * مسیرها ( tracks ) ومحل های مورد علاقه بر روی مسیر ( waypoints ) را در نزدیکی آدرس پستی ، استان ها ، کشورها و یا مکان های شناخته شده در سرتاسر زمین بیابید. * اطلاعاتی مانند پروفایل ارتفاع ، مسافت کل مسیر ، میزان ارتفاع افزایش یافته و یا میزان ارتفاع کم شده در طی مسیر ، تصاویر گرفته شده در نقاط مختلف مسیر ولینک به سایر وب سایت هایی که در برگیرنده اطلاعات تکمیلی می باشند را بدست آورید. * مسیر و نقاط روی آن به دو صورت نقشه ماهواره ای(Satellite imagery) و نقشه شهری (map imagery) مشاهده کنید. * مسیر و نقاط روی آن را بصورت سه بعدی در نرم افزار Google Earth مشاهده کنید. * نقشه های مورد نیاز برای رانندگی و رسیدن به یک مکان خاص را با شروع از یک نقطه بدست آورید.

با عضویت در تارنمای Wikiloc شما امکانات زیر را خواهید داشت : * می توانید از Wikiloc به صورت یک پایگاه اطلاعات شخصی از اطلاعات مسیرها خودتان استفاده کنید که در هرجایی که دسترسی به اینترنت دارید قابل دسترسی خواهد بود. * Track و Waypoint هایی را که توسط کاربران به اشتراک گذاشته شده است را دانلود و به GPS خودتان منتقل کنید. * می توانید تصاویر گرفته شده در طی مسیر را به اطلاعات مسیر اضافه کنید. * امکان دادن نظر و رتبه بندی مسیرها توسط کاربران فراهم می باشد. * می توانید در هنگام بارگذاری مسیرهای خود ، محدوده شخصی ( Privacy ) آن را نیز تعیین کنید . بدین صورت که مسیر خودتان را می‌توانید برای عموم قابل دسترس کنید ( Public ) یا آن را فقط قابل مشاهده برای خودتان تعیین کنید . ( Private ) * امکان ایجاد تغییرات واصلاحات و حذف مسیر و سایر اطلاعات آن در آینده نیز فراهم می باشد.

روش بارگذاری مسیرها بر روی تارنمای Wikiloc: می توان اسناد مسیر با پسوندهای مختلف مربوط به سازندگان مختلف GPS را بارگذاری کرد. برای اینکار و بعد از عضویت ورود ، برروی پیوند Upload trails کلیک کنید. ارسال سند مسیر در چند گام به‌راحتی صورت می گیرد.در نخستین گام ، نشانی سند GPS در رایانه خودتان را مشخص کنید. در مرحله بعد ، پیش نمایی از مسیر و محل های مشخص شده بر روی آن را خواهید دید. سیاهه ای از track و Waypoint ها نمایش داده می شود. می توانید با تیک زدن آنها ، هر کدامی را جهت بارگذاری مورد نظرتان هست را انتخاب کنید. در مرحله بعد ، می توانید اطلاعات زیر را اضافه کنید: نام مسیر و شرحی از آن ، مشخص کردن Privacy ، درجه سختی مسیر ، نوع Activity ( کوهنوردی ، دوچرخه سواری ، مسیر پیاده روی و … ) ، تصاویر مسیر جهت بارگذاری ، فیلم یا پیوندی از اطلاعات مسیر باید در نظر داشته باشید که نقشه مسیرهایی را که به تارنمای Wikiloc ، بارگذاری می کنید بعد از حدود یک هفته در Google Earth پدیدار خواهند شد.

منبع : http://www.wikiloc.com/wikiloc/upload.do

دراینجا ، نشان خواهم داد که چگونه می توان مسیرهای مختلف ( Tracks ) و محل های مشخص شده برروی آن ( Waypoints) را از تارنمای Wikiloc بارگیری کرد. با داشتن اطلاعات مسیر بر روی دستگاه GPS ، خواهید توانست مانند نفر اصلی ، بر روی مسیر حرکت کنید.

نکته 1 : دستگاههای GPS ، رد پا ها را به صورت نقاط جدا از هم ذخیره می کنند. این نقاط در وقفه هایی از پیش تعیین شده ، ذخیره می گردند. این وقفه ها می توانند زمان ، مسافت و یاهر دوی این ها باشند. به عنوان مثال می توانیم در تنظیمات دستگاه مشخص کنیم که هر چند ثانیه ، یا با طی چه مسافتی نقاط مسیر ثبت گردند. هر کدام از این نقاط دارای اطلاعاتی نظیر طول و عرض جغرافیایی ، زمان و دیگر موارد می باشند. برای نمایش پیوسته یک مسیر ، این نقاط توسط خطوط به یکدیگر متصل می گردند. در حالیکه این خط ها وجود خارجی ندارند و تنها برای نمایش بکار برده می شوند.

هر دستگاه تنها می تواند تعداد مشخصی از نقاط یک مسیر را ذخیره کند. به عنوان مثال 10000 یک عدد رایج در بین GPS ها می باشد. مشکلی که در اینجا وجود دارد این می باشد که بسیاری از GPS ها تنها می توانند 500 نقطه مسیر را در هر قسمت حافظه خود بارگذاری کنند .

اگر برای مثال شما یک مسیر کوه‌پیمایی را با بیش از 2000 نقطه بارگیری کنید و تلاش کنید تا آن را به GPS خود منتقل کنید ، تنها 500 نقطه اول مسیر یا 25 % کل مسیر منتقل خواهد شد ، و بقیه آنرا از دست خواهید داد. ( آن چیزی که من در نرم افزار MapSource تجربه کرده ام این است که کل مسیر به 500 نقطه فشرده می گردد. و سپس به دستگاه شما انتقال می یابد. از این رو به نظرم تفکیک‌پذیری مسیر یا دقت آن کاهش می یابد)

یک راه حل برای دوری جستن از این دردسر ، بخش کردن ( Split ) این 2000 نقطه به 4 گروه 500 تایی می باشد که هر کدام یک Track Segment خوانده می شوند.

نکته 2 : مشکل آن گروه از GPS های گارمین که تنها 500 نقطه را در هر Segment ذخیره می‌کنند این است که این دستگاه ها دو فضای جداگانه برای نگهداری Track ها دارند:

● Active log Area : فضایی است که مسیرهایی را که در بخش “ثبت وقایع” می باشد را ذخیره می کند. این فضا می تواند 10000 نقطه را ذخیره کند. هنگامی‌که مقدار استفاده شده این حافظه به 100 % رسید ، دستگاه از ذخیره باقیمانده مسیر باز خواهد ایستاد یا اطلاعات جدید را بر روی اطلاعات قبلی بازنویسی خواهد کرد. ( بستگی به تنظیم کاربر در تنظیمات دستگاه دارد.)

● Saved log Area : جایی است که دستگاه ، مسیرهای مورد نظر کاربر را ذخیره می کند. ( یا از روی فضای Active log یا با بارگیری نقشه ها از نرم افزار مربوطه دستگاه ) این فضا از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است . ولی هر Segment بیشتر از 500 نقطه را نمی تواند شامل گردد.

حال برخی ادعا می کنند که می توان مسیرها را در فضای Active log بارگیری کرد. ( این کار با ایجاد یک Active log ساختگی امکان پذیر می باشد) با انجام اینکار شما فضای Active log را که توسط GPS برای ذخیره مسیرهای واقعی Log شده ، استفاده می شود را دچار درهم ریختگی و آشفتگی می کنید . از این رو این راه حل سفارش نمی گردد.

راه حل بهتر ، بارگیری مسیرها در Saved Log Area می باشد.

Wikiloc برای دانلود گزینه های مختلفی را دارا می باشد که به شما این امکان را می دهد که بسته به نوع دستگاه خود یکی از گزینه ها را برگزینید. ( این گزینه ها زمانی قابل کاربرد می‌باشند که مسیر مورد نظر از بیش از 500 نقطه تشکیل شده باشد.)

● Original uploaded track points : این گزینه را زمانی انتخاب کنید که بدانید که GPS شما محدودیتی از نظر کار با اسناد مربوط به مسیرهای طولانی ندارد.

● Simplified track points : این گزینه در اصل مسیرهای دارای نقاط زیاد را کوچک و فشرده می سازدو آنرا به 500 نقطه محدود می کند. من این روش را پیشنهاد نمی کنم هر چند که با انتخاب این گزینه ، کار شما راه خواهد افتاد.

● Split into multiple segments : این گزینه شماری از Track Segment ها از روی سند بزرگ اصلی می سازد. به عنوان یک راه حل این روش پیشنهاد می گردد. به کل مسیر یک ID منحصر به فرد اختصاص می یابد و هر Segment نیز شماره خویش را خواهد داشت.


خلاصه فرآیند انتقال اطلاعات مسیر ، به GPS بدین شرح می باشد:

1- Tracks و Waypoints را به صورت سند GPX از تارنمای Wikiloc بارگیری کنید.

2- سند GPX را با استفاده از نرم افزار دستگاه خود (Mapsource برای GPS های گارمین ) بازگشایی کنید.

3- از گزینه Send/ upload برای انتقال اطلاعات به دستگاه خود استفاده کنید.

می بایست که همیشه اطلاعات را با فرمت GPX دانلود کنید . فرمت GPX یک قالب استاندارد برای تبادل اطلاعات بین نرم افزارهای مربوط به سازندگان GPS و تارنماها می باشد. تمامی نرم افزارهایی که با GPS کار می کنند ، می توانند با این قالب کار کنند. سازندگان مختلف GPS نرم افزارهای گوناگونی را ارئه کرده اند. اما در اینجا من یک نرم افزار ساده و کم حجم رایگان به نام GPSEasy را پیشنهاد می کنم که می توانید آنرا از این آدرس http://www.easygps.com/default.asp دانلود کنید . یک چیز مفیدی که درمورد این نرم افزار وجود دارد این می باشدکه قبل از انتقال اطلاعات مسیر به دستگاه ، بررسی می کند که آیا دستگاه شما می تواند با مسیرهای بیشتر از 500 نقطه کار بکند یا خیر. در غیر اینصورت به شما اجازه انتقال اطلاعات را نخواهد داد.

نحوه بارگیری از سایت Wikiloc: ● با استفاده از نم افزار Google Earth ، یا با مراجعه به سایت Wikiloc می توانید به جستجو و دانلود مسیرهای مورد نظرتان بپردازید. (برای دیدن بهتر تصویر و خواندن نوشته های آن را ذخیره و مشاهده کنید.)

● برروی گزینه بارگیری کلیک کنید. قالب GPX را تیک بزنید. و بنا به توضیحات بالا ، گزینه مربوط به چگونگی دریافت سند را انتخاب کنید. ( برای دیدن بهتر تصویر و خواندن نوشته های آن را ذخیره و مشاهده کنید.)

● برروی بارگیری کلیک کنید و محل ذخیره فایل را انتخاب کنید وفایل مسیر را Save کنید.


انتقال اطلاعات مسیر به دستگاه GPS با استفاده از نرم افزار EasyGPS

● سند با پسوند .gpx را باز کنید .

● نمایی از مسیر و محل های مشخص شده روی آن را در صفحه خواهید دید.

● می توانید با کلیک راست برروی Waypoint ها ، آنهایی که فکر می کنید نیاز ندارید را حذف کنید.

● با کابل مربوطه ، دستگاه GPS را به رایانه متصل کنید. ( توصیه می کنم که قبل از انتقال اطلاعات دستگاه را بازنشانی کنید تا خالی باشد )

تارنمای مقایسه فعالیت های دو کاربر

مقایسه بر اساس موارد زیر صورت می گیرد :

تعداد روزهای ویرایش نقشه ، تعداد اسناد gpx‌ بارگذاری شده توسط شما ، تعداد مسیرهای ترسیم شده توسط شما ، تعداد ویرایش‌های شما ، تعداد ساختمان های ترسیم شده توسط شما ، تعداد ویرایش نگاشته‌های شما ، تعداد یاداشت‌های شما در نقشه و تعداد کشورهایی که ویرایش داشته اید.

همانطور که می دانید تعداد تغییراتی که در سایت osm توسط یک کاربر خاص داده می شود ، دقیق نیست . مثلا اگر کاربر تعداد 30 تغییر را در نقشه داده باشد و آن تغییرات را طی یک changeset ذخیره کند ، به آمار قبلی کاربر فقط یک عدد اضافه می شود و در اصل این آمار ، تعداد changeset هایی هست که توسط کاربر ذخیره شده است و نه تعداد تغییرات. تارنمای neis-one.org امکانی را فرآهم می کند که بتوانیم آمار دقیقی از تغییرات کاربر و اطلاعات جامعی را از فعایت های انجام شده توسط یک کاربر خاص بدست بیاریم . ضمناً قسمت search ، به حروف بزرگ و کوچک حساس هست . neis-one.org

نمونه تصویر ابتدای سایت

افزونه Reverter:

آموزش بازگردانی (revert) یک ویرایش یا بخشی از آن: ابتدا افزونه JOSM/Plugins/Reverter را نصب کنید. سپس از منوی data گزینه revert changeset را انتخاب کنید.در قسمت changeset id شناسه ویرایشی که قصد بازگردانی آن را دارید، وارد کنید. » گزینه اول : revert changeset fully یعنی بازگرداندن کل تغییرات مربوط به این ویرایش به حالت قبل » حال اگر اشیائی از این ویرایش را انتخاب کرده باشید. گزینه دوم نیز فعال خواهد شد : revert selection only یعنی تنها اشیائی که انتخاب کردید به حالت قبل از این ویرایش باز خواهد گشت. » گزینه سوم revert selection and restore deleted opjects باز گرداندن اشیاء انتخاب شده و همچنین اشیاء حذف شده مربوط به این چنجست

افزونه FastDraw :

با این افزونه می‌توان خیلی سریع یک سری عوارض مثل رودخانه‌ها را رسم کرد، ولی زمان استفاده از این افزونه تعداد زیادی نقطه‌ی اضافی روی مسیری که رسم کرده‌اید ایجاد می‌شود که در راهنمای این افزونه نوشته شده ، در انتهای رسم با زدن یکبار کلید Enter نقطه‌های اضافی پاک خواهد شد. قسمت remote control را انتخاب کنید. حالت انتخاب enable remote control را بگذارید. البته برای اجرای josm نیازی به کنترل از راه دور نیست. برای اجرای مستقیم josm از سایتهای مختلف کنترل از راه دور را بایستی فعال نمایید.

افزونه directupload برای بارگذاری gpx :

از افزونه directupload در نرم افزار josm استفاده کنید. فایل gpx را با josm باز کنید. از منو gps گزینه upload traces را انتخاب کنید. اگر چند فایل مختلف باز کرده باشید از فهرست description آنها را انتخاب نمایید و upload trace را انتخاب نمایید.

ویرایش فایل gpx با josm : فایل gpx را با josm باز نمایید، در قسمت layers روی لایه gpx راست کلیک کنید و گزینه‌ convert to data_layer را انتخاب کنید (با این کار فایل gpx شما به یک خط خام تبدیل می‌شود ، قسمت‌های مشکل دار را از خط خام بوجود آمده حذف نمایید، دوباره در قسمت layers روی لایه‌ مربوطه کلیک راست کنید و این بار گزینه‌ convert to gpx layer را انتخاب کنید، سپس از سربرگ‌ها صفحه GPS و سپس #Upload_Traces را انتخاب نمایید. خیلی دقت کنید که کُل مراحل بالا در یک لایه‌ جداگانه انجام شود. هنگامی که این عملیات را روی یک فایل gpx انجام می‌دهید هیچ داده دیگری را از سرور OSM دانلود نکنید. برای اینکه یک فایل gpx را از طریق josm بارگذاری کنید باید از قبل افزونه DirectUpload را بارگیری ، نصب و راه‌اندازی کرده باشید.

افزونه mapillary برای استفاده از عکس های mapillary در josm:

ابتدا افزونه mapillary را نصب نمایید. بعد از بارگیری بخشی از نقشه کلیدهای( ,+shift ) را بفشارید در صورتی که در محل مورد نظر عکسی بارگذاری شده باشد عکس‌ها بارگیری خواهد شد و می‌توانید جهت تکمیل نقشه های openstreetmap از آنها استفاده کنید.

استفاده‌ مستقیم فایل های gpx در هنگام ویرایش نقشه: فایل gpx را با josm باز نمایید در بالای سمت راست صفحه در قسمت layers می‌تونید لایه مربوط به gpx را مشاهده کنید، روی آن لایه کلیک راست کنید و گزینه‌ download from OSM along this track را انتخاب کنید تا اطلاعات مربوط به نقشه در اطراف فایل gpx را دانلود کنید، در جدولی که باز می‌شود می‌توانید شعاع و مساحت بارگیری را انتخاب نمایید. بعد از انجام این کار دوباره روی لایه‌ی gpx کلیک راست نمایید و این بار convert to data layer را انتخاب نمایید، با این کار فایل gpx شما به یک خط خام تبدیل می‌شود که هیچ برچسبی ندارد و نیاز به ویرایش و برچسب‌گذاری دارد. دقت کنین که داده ای که از فایل gpx بعد از convert بدست آمده و داده ای که از OSM بارگیری کرده اید در دو لایه مجزا قرار دارند. برای اینکه همه‌ی داده‌ها در یک لایه ادغم شوند. از منوهای بالای صفحه وارد قسمت Edit شوید و #Merge_layer را انتخاب نمایید. اکنون آن خط خام را ویرایش و برچسب‌گذاری نمایید و در موارد لازم اتصال با سایر اجزای نقشه را برقرار نمایید.

ترسیم کاریز یا قنات روی نقشه

Posted by geoaria on 27 January 2019 in Persian (فارسی). Last updated on 12 April 2019.

ترسیم کاریز یا قنات روی نقشه که یکی از قدیمی‌ترین، هوشمندانه‌ترین و البته مهندسی‌ترین کارهای بشر قدیم هست در ایران به وفور یافت می‌شود، که متشکل از یک چاه افقی و تعدادی چاه عمودی (میله چاه) هست. برای مشخص کردن یک قنات ابتدا دهانه‌های چاه‌های عمودی را با نقطه مشخص کنند و بعد با بهم وصل کردن این نقاط امتداد چاه افقی را مشخص کنند. برای چاه‌های عمودی ( نقاط) از تگهای ذیل می توان استفاده نمود :

man_made=excavation

excavation=qanat_shaft

depth=عمق چاه به متر

drinking_water=yes/no

name=شماره چاه

برای مادر چاه (مظهر قنات) name=مادر چاه name:en=Main shaft

برای چاه افقی : waterway=canal

canal=qanat

tunnel=flooded

location=underground

usage=headrace

layer=-1

name=قنات

name:en=Qanat

drinking_water=yes/no

همچنین می توانید به قنات‌هایی که جنبه توریستی دارند این تگ را بیفزایید: tourism=attraction historic=aqueduct aqueduct=qanat

برای دیدن نمونه ترسیم قنات از شهر خور در استان اصفهان دیدن فرمایید.

Location: لَرِد کِنُو, خور, دهستان بیابانک, بخش مرکزی, شهرستان خور و بیابانک, استان اصفهان, 83618-44386, ایران

man_made=tower + tower:type=cooling هنگام رسم این برج ها علاوه بر تگ building=yes و تگ man_made و تگ building=industrial استفاده کنبد و با تگ height هم ارتفاع برج را تعیین کنید.

https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:tower:type%3Dcooling

https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Fa:Tag:tower:type%3Dcooling

مثال

در تگ building=yes به‌جای مقدار عمومی “yes” کاربری ساختمان را وارد کنید. یعنی اگر ساختمان، یک مدرسه است از building=school استفاده کنید. تگ #building مقادیر متفاوتی از قبیل house, apartments, office, kiosk, roof, mosque, civic, hospital, supermarket…

و خیلی موارد دیگر رر می‌تواند پوشش دهد که می‌توانید در جدول موجود در لینک زیر مشاهده بفرمایید https://www.openstreetmap.org/wiki/Key:building

🔴 نکته‌: این مقادیر فقط کاربری ساختمان را مشخص می‌کنند و نمی‌توانند جایگزین تگ اصلی شوند، این یعنی مثلاً وقتی به یک ساختمان تگ building=school را می‌دهید فقط کاربری این ساختمان جهت یک مدرسه تعیین کرده اید. پس برای اینکه نشان دهید اینجا در حال حاضر یک مدرسه است باید از تگ amenity=school استفاده کنید. پس برای یک مدرسه‌ متروکه و خالی فقط از تگ building=school و برای یک مدرسه‌ فعال از دو تگ building=school و amenity=school بصورت همزمان استفاده کنید، که البته تگ amenity=school بهتر است به محدوده‌ مدرسه اعمال شود و نه به ساختمان. این موضوع برای کُل ساختمان‌ها صادق است.

🔵نکته‌ : ممکن کاربری اصلی ساختمان با کاربری فعلی متفاوت باشد، مثلاً یک کلیسای قدیمی را در نظر بگیرید که الآن به‌عنوان کتابخانه استفاده می‌شود. برای این مورد باید از دو تگ building=church و amenity=library بصورت همزمان استفاده شود.

🔵نکته‌ : با نمایش کاربری یک ساختمان ، کیفیت نمایش سه بعدی (و بسیاری موارد دیگر) می‌تواند موثرتر از قبل باشد.

در هنگام آپلود فایل gpx در بخش پدیداری سایت ( Visibility GPS traces) چهار گزینه پیش روی شماست:

👈گزینه قابل ردگیری (trackable): فایل gpx شما به صورت ناشناس و عدم درج در لیست عمومی، ولی قابل شناسایی از نظر زمانی درج خواهد شد و قابلیت دانلود توسط سایر کاربران را خواهد داشت.

👈گزینه قابل شناسایی (identifiable) : یعنی فایل gpx شما با نام شما و قابل شناسایی از نظر زمانی درج خواهد شد و قابلیت دانلود توسط سایر کاربران را خواهد داشت.

👈گزینه عمومی(public): فایل gpx شما بدون نام شما و نامشخص از نظر زمانی درج خواهد شد و قابلیت دانلود توسط سایر کاربران را خواهد داشت.

👈گزینه خصوصی (private): فایل gpx فقط برای شما قابل مشاهده است.

توضیحات کاملتر در : https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Visibility_of_GPS_traces

همانطور که م‌یدانید بعد از ترسیم یک جاده در سایت ، باید نوع آن جاده را مشخص کنیم . یعنی مشخص کردن درجه راه به صورت بزرگراه (Motorway ) یا جاده شهری (Residental Road ) یا مثلا جاده درجه اول (Primary ) یا درجه دوم (Secondary ) نکته حائز اهمیت اینجاست که زمانی که یک مسیر خروجی یا تقاطع در حال ترسیم می باشد مثل خروجی از میدان یا تقاطع دو جاده با هم ، باید خط ترسیم شده به صورت (Link ) ثبت شود . این نکته را همیشه در نظر داشته باشد که (Link ) باید از نوع جاده با درجه اهمیت بیشتر زده شود مثلا : تقاطع یا خروجی Motorway به Trunk Road باید به صورت Motorway Link ثبت شود. تقاطع یا خروجی Tertiary Road به Secondary Road باید به صورت Secondary Link ثبت شود. و …

مثال مثال

Tag:highway=traffic_signals نکته : در خیابان های دو طرفه به هر کدام از چراغ‌های خیابان دو طرفه جهت دهید. این چراغ مربوط به مسیر رفت خیابان است یا برگشت. رفت و برگشت هم بر اساس جهتی که خیابان کشیده شده مشخص می‌گردد. traffic_signals:direction=forward یا traffic_signals:direction=backward این جامع‌ترین روش است. توضیحات تکمیلی در لینک زیر: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:traffic_signals:direction

ابتدا روی ابزار نقطه کلیک کنید تا این ابزار انتخاب شود سپس دقیقا روی محلی که دوربین سرعت هست کنار مسیر کلیک کنید .سپس از قسمت انتخاب ویژگی ها نقطه را دو باره انتخاب کنید. در پنل باز شده در قسمت همه برچسب ها highway و در کادر مقابلش speed camera را انتخاب کنید. در پایین کادر در قسمت تمام روابط روی + کلیک کنید. و بعد روی رابطه جدید کلیک کنید در پنل باز شده گزینه رابطه را انتخاب کنید .در پنل باز شده ویژگی های رابطه را اضافه میکنیم: در قسمت همه برچسب ها name : را انتخاب و در کادر مقابلش نام رابطه مثلا “دوربین سرعت” را تایپ کنید .دوباره روی + کلیک کنید و enforcement را تایپ و انتخاب کنید و در کادر مقابلش maxspeed را انتخاب کنید.روی + کلیک کنید و maxspeed را تایپ و انتخاب کنید و در کادر مقابلش حداکثر سرعتی که در آن مسیر مجاز هست را وارد کنید.باز روی + کلیک کنید و type را انتخاب نمایید و در کادر مقابلش enforcement را انتخاب کنید. در قسمت همه اعضا نقش این دوربین را در رابطه مشخص کنید .سپس کلمه device را وارد کنید در فاصله حدودا 140 متر نرسیده به این دوربین با استفاده از ابزار نقطه یک نقطه درست روی مسیر اضافه کنید و در پانل سمت چپ قسمت انتخاب نوع ویژگی، نقطه را انتخاب کنید.در پانل باز شده قسمت تمام روابط روی + کلیک کنید این بار روی رابطه جدید کلیک نکنید نام همان رابطه ای که برای دوربین ثبت کردید (دوربین سرعت) را انتخاب کنید.در قسمت تمام روابط نقش این نقطه را در رابطه مشخص کنید که اینجا باید from را تایپ کنید.

1 2 3 4